Grupper

Dans

Viksjöforsbaletten är en mycket livaktig förening med många internationella kontakter. Under årens lopp har vi samarbetat i en rad projekt och gästats av dansande ungdomar från hela världen.

Varje år arrangerar föreningen Dansforum och danspedagogläger.

Bilderna ovan och nedan:

Ungdomar från ett tiotal länder deltog i projekten Migration - Challenge for Europe och Dance for Crossing Boarders,

2021 genomförde Viksjöforsbaletten ungdomsprojektet Dance more.

Bandy

Bandy är en liten sport i världen, men en stor sport i Sverige. Allra viktigast är den nog i Edsbyn! Bandyn är ett kitt som håller ihop samhället.

Sen Arenan byggdes, för bandy på is inomhus, har Edsbyns IF arrangerat bandyskola under sommarlovets tre sista veckor. På Doma bor då många bandyföräldrar, som passar på att följa med sina ungdomar och semestra i Hälsingland.

Bilden ovan:

I mer än 45 år har bandyföreningar valt att bo på vandrarhemmet under läger och turneringar. Vimplar, klubbor och en samovar påminner om deras besök.

Orientering

Orientering är också en stor sport i Södra Hälsingland (numera även på cykel). Såväl Edsbyn som Viksjöfors i vår kommun har aktiva klubbar.

Störst av alla är Alfta-Ösa OK, som arrangerar stora tävlingar i bygden, t.ex. ÖSA-träffen i juni varje år. Till klubben hör, bland många framgångsrika orienterare, världsmästaren Erik Rost.

Filmen ovan:

Det största arrangemanget 2011 för Alfta-Ösa OK var 5-dagars. Några damer från Doma hjälpte då till på Krogen i Skogen med att laga och servera kolarnas traditionella rätt KÔLBULLAR.

Projekt

Vi samarbetar med Viksjöfors skola i många internationella EU-projekt.

Under projektmöten och konferenser samlas deltagarna på Doma.

Bågskytte

Lina Björklund är Sveriges bästa bågskytt. Tack vare henne arrangeras många bågskyttetävlingar i Byn.

Discgolf

Edsbyns discgolfbana vid Voxna älv i Edsbyn lockar spelare från hela Sverige!

Skoter, handboll, slalom, körsång, innebandy, bowling...

Föreningar och grupper är mycket välkomna till oss - en trivsam miljö, ett lågt pris och närhet till olika arenor och aktiviteter!